College CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie tegen voorstel ITH voor second opinion Ruimtelijke Koers

De Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) heeft in de raadsvergadering van 29 september een voorstel ingediend voor een second opinion naar de Ruimtelijke Koers. “De huidige keuzes in de Ruimtelijke Koers zijn niet de keuzes van ITH. Daarnaast hebben de plannen grote impact op de leefbaarheid van Houten, de infrastructuur, de verkeersstromen, het groen, de privacy van bewoners en op het Houtens DNA.”

Er leven veel zorgen bij inwoners en de gemeenteraad staat voor belangrijke beslissingen. Dan moeten we weten wat de gevolgen van de Ruimtelijke Koers zijn, willen we de juiste beslissingen kunnen nemen. Dit voorstel werd gesteund door SGP en HA!, maar de andere partijen in de Raad willen hier vooralsnog niet aan. Vooral GroenLinks was faliekant tegen. Ook het college zag dit voorstel niet zitten.

Onbegrijpelijk, stelt Willem Zandbergen. Bij de ambtelijke fusie met Wijk bij Duurstede had ITH ook grote twijfels. ITH heeft toen een second opinion kunnen afdwingen en daaruit bleek dat deze fusie niet zinvol was en tot enorm veel extra kosten zou leiden. Dat heeft dus verdere onnodige kosten voorkomen. En nu bij nog veel ingrijpender plannen voor inwoners wordt er afkeurend gereageerd.

Het lijkt wel alsof er angst is dat de genoemde keuzes in de Ruimtelijke Koers mogelijk door een second opinion door de mand vallen. Maar angst is een slechte raadgever, aldus Willem Zandbergen van ITH. Een validatie van deze keuzes is nodig voor een goede besluitvorming. Daarmee kunnen we juist verkeerde keuzes voorkomen.

1 reactie op “College CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie tegen voorstel ITH voor second opinion Ruimtelijke Koers

  1. Dit college met groen links voorop wil de boeken in. Maar gaat veel te snel met het doordrukken van de plannen. Gedegen en breed gedragen onderzoek is veel beter. Beter om het over de verkiezingen heen te tillen. Maar dan kan de uitslag daarvan weleens roet in het eten gooien van de groene Khmer. Eerst maar de beschikbare ruimte benutten. Het risico bij deze plannen is veel te groot.

Geef een reactie