Inwonerspartij gruwelt van uitspraken GroenLinks-raadslid over tragedie in Rotterdam

Inwonerspartij gruwelt van uitspraken GroenLinks-raadslid over tragedie in Rotterdam

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag heeft een raadslid van GroenLinks het nodig geacht om een bericht op X (voorheen Twitter) te doen uitgaan, waarin het vreselijke drama in Rotterdam is aangewend om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. In zijn bericht stelt het raadslid “dat de klimaatcrisis leidt tot meer lijken dan in Rotterdam.”

De verwijzing naar Rotterdam houdt verband met de laffe schietpartij van gisteren, waarbij een

vrouw van 39 en haar jonge dochter van 14 jaar onschuldig zijn omgebracht evenals een 43-jarige man. Terwijl Nederland geschokt was door dit afschuwelijke drama zag het GroenLinks-raadslid hierin een aanleiding om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. “Dit is volkomen smakeloos en respectloos naar de slachtoffers van dit afschuwelijk drama. Vanzelfsprekend mag iemand aandacht vragen voor de klimaatproblemen in de wereld, maar niet over de rug van onschuldige mensen die vanuit het niets ineens het leven hebben moeten laten. Ik gruwel van deze uitspraak en het is raadslidonwaardig”, aldus fractievoorzitter Willem Zandbergen van Inwonerspartij Toekomst Houten. “Ik schaam mij diep dat een volksvertegenwoordiger uit onze gemeenteraad in Houten deze onnodig grievende uitspraken doet. Ik vind dit ronduit abject.”

De Inwonerspartij overweegt naar aanleiding van deze uitspraken een spoeddebat aan te vragen. ITH roept de voltallige gemeenteraad op om deze uitspraak te veroordelen. De Inwonerspartij wenst de slachtoffers en nabestaanden alle sterkte toe om dit verdriet te kunnen dragen. Daar moet een ieders gedachten als eerste naar uitgaan.