Een nieuw gezicht!

Op 12 maart was het zover, mijn benoeming als commissielid van de raad voor de fractie ITH.

Gek genoeg was het uitspreken van de ‘’magische’’ vijf woorden – ‘dat verklaar en beloof ik’ toch nog best wel spannend. Onder zicht van de raad, mijn familie en overigen op de publieke tribune kreeg ik een bos bloemen uitgereikt samen met een boekje over de grondwet van de burgemeester. Nu was het officieel, mijn werk als commissielid kan beginnen!

Gelijk in het diepe springen is de beste manier om dingen te leren, dus bij het eerstvolgende rondetafelgesprek (RTG) mocht ik het woord voeren over de jeugdverordening. Dit vond plaats in de raadzaal – er zit een hoop voorbereiding aan, waarbij het lezen van de stukken het meeste tijd vergt.

Daarbij komt kijken dat de betreffende stukken niet als vanzelfsprekend moeten worden gezien en je er als commissielid kritisch naar dient te kijken.

Nu na vier rondetafelgesprekken over o.a. bouwplannen Den Oord en de beheersverordering Castellum begin ik er echt in te komen en zie des te meer hoe belangrijk het luisteren naar de inwoner is. Zichtbaar wordt dit nog meer na gesprekken met bezorgde inwoners en de meerdere insprekers die ik tot nu toe gehoord hebt. We zijn stappen in de goede richting aan het maken betreffende inwonersparticipatie, maar het kan nog veel beter!

Namens ITH wil ik mij de komende tijd in blijven zetten voor verbeterde inwonersparticipatie en draagvlak bij gemeentelijke plannen. Een bekende quote is: ‘’Communicatie is key’’ en dat is niet voor niets.

Komt u gerust eens langs bij ons op de fractievergadering mocht u een goede inbreng willen leveren om ons Houten nog een stukje mooier te maken, wie weet tot snel!

Sjoerd Kasius
Commissielid ITH

Geef een reactie