Minder woningen niet volledig uitgesloten bij Den Oord/Wegwijzer

Op 16 juni 2020 werd de wijziging van het bestemmingsplan Den Oord/Wegwijzer besproken.

ITH heeft allereerst complimenten uitgesproken over de heldere zienswijze die de omwonenden hebben ingediend. “Het laat maar weer eens zien dat het betrekken van inwoners de kwaliteit van de besluitvorming verbetert”, aldus Willem Zandbergen van ITH.

Het probleem is alleen dat waar omwonenden in de uitwerking tegen aanlopen, veroorzaakt wordt door wat in het voortraject niet goed is gegaan. De ruimte blijft erg krap voor 45 woningen. ITH is altijd voorstander geweest van het oorspronkelijke voorstel van circa 35 woningen.

Op vragen van ITH aan de wethouder of het aantal woningen ook nog minder zou kunnen worden als blijkt dat het echt te krap blijkt, leek de wethouder eerst wat afwijzend omdat hij het aantal woningen van 45 als richtlijn aanhoudt. ITH wilde volstrekte duidelijkheid en stelde de vraag of de wethouder echt uitsluit dat er minder woningen komen zelfs indien het stedenbouwkundig toch niet uit kan dan wel dat dit leidt tot een dermate aanpassing van het bouwplan dat dit niet meer op draagvlak van de omwonenden kan rekenen.

De wethouder antwoordde daarop dat hij dan terugkomt naar de gemeenteraad. ITH zal de ontwikkelingen bij Den Oord/Wegwijzer goed blijven volgen en erop toezien dat de belangen van omwonenden goed geborgd blijven. Dat is waar we als Inwonerspartij voor staan opgesteld, aldus Willem Zandbergen.

1 reactie op “Minder woningen niet volledig uitgesloten bij Den Oord/Wegwijzer

  1. Beste ITH’ers, dank voor alle ondersteuning de afgelopen jaren! En de heldere verwoording van de angel uit dit project. We blijven er met z’n allen scherp op dat dit project zo gaat worden uitgevoerd als nu is vastgelegd. De afgesproken maatvoering moet garanderen dat de nieuwbouw ‘passend’ zal worden, en daarvoor zullen de omwonenden blijven participeren.
    hg Ria Frowijn

Geef een reactie