Historie ITH

Op 4 november 2005 is ITH opgericht. ITH bestaat uit betrokken, slagvaardige en enthousiaste inwoners, afkomstig uit alle delen van de Houten. Inwoners -jong, oud, met de meest uiteenlopende (politieke) achtergronden- die in 2005 vonden dat het zo niet langer meer kan met het gemeentebestuur.

Onder meer de komst van windmolens, problemen met de warmtepompen en Leebrug 2 (kerk, woonzorgcomplex) waren reden dat bewoners elkaar vonden. Teleurgesteld als wij zijn in de gemeente Houten en haar politici, hebben wij in 2006 gebruik gemaakt van ons democratisch recht ons te organiseren en een positie te verwerven binnen het Houtens gemeentebestuur.

In vervolg daarop sloten andere bewoners zich bij het initiatief voor een nieuwe inwonerspartij aan. Na de verkiezingen in 2006 nam ITH met twee zetels plaats in de gemeenteraad van Houten. Vier jaar later in 2010 heeft u als inwoner van Houten,  ITH de grootste partij gemaakt en waren we met vijf zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Tijdens de verkiezingen in 2014 haalde ITH vier zetels. In 2018 werd ITH weer een van de grootste partij in Houten, met 5 zetels.