Overlast bomen Dorpsstraat Houten (2)

Bewoners aan de Dorpsstraat ervaren al jarenlang veel overlast van de lindebomen. Verreweg de meeste overlast wordt veroorzaakt door de plak die lindeboombladluizen afscheiden. Deze plak komt terecht op geparkeerde auto’s, op woningen en straten.

Bewoners moeten soms meerdere keren per week hun eigendommen schoonmaken. Ook de straat moet schoongespoten worden. De overlast doet zich voor in de periode half april tot en met september. Vooral bij droogte.

De gemeentelijke bestrijding van de bladluis haalt volgens de bewoners niets uit. Volgens een bekende insectoloog hoort de lindeboom niet thuis in een woonwijk, maar in een bosplantsoen.

De bewoners vinden met hun klachten helaas geen enkel gehoor bij B & W. Ook een petitie van bewoners is afgewezen. Een bewoner mag zelfs op eigen terrein geen carport bouwen om zijn auto daar te parkeren teneinde aan de plak te ontkomen. De dienstbare overheid? Ten einde raad heeft één van de bewoners zich met een open brief tot alle politieke partijen gewend.

Dat was voor Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) reden om schriftelijke vragen te stellen omtrent deze overlast met daarbij het verzoek om de bewoners tegemoet te komen. Maar ook ITH kreeg nul op het rekest.

De overlast is overkomelijk. Bewoners moeten dit accepteren, aldus B & W. Zij doen verder geen enkele handreiking om bewoners tegemoet te komen. Bewoners en ITH zijn daarover diep teleurgesteld. ITH zal in overleg met de bewoners zich hierover beraden.

Geef een reactie