Schriftelijke vragen ITH en PvdA over verwarde medebewoner

Al vanaf eind vorig jaar hebben bewoners van een seniorencomplex hinder van een verwarde medebewoner, die voor ernstige overlast zorgt. De verhuurder is hiervan op hoogte, ook de politie is ingeschakeld, en ook wij hebben al begin dit jaar hiervoor aandacht gevraagd.

Tot op heden heeft dit echter niet tot een afdoende oplossing geleid. In januari al is de bewoners beloofd dat deze medebewoner binnen 2 à 3 maanden zou verhuizen naar een meer adequate plek.

Om een eventuele escalatie te voorkomen dringen PvdA en ITH er via schriftelijke vragen op aan nu snel tot een oplossing te komen en niet alleen te koersen op een plek, die maar niet beschikbaar lijkt te komen. Dit is ook voor de bewoner, die het betreft, een onmogelijke situatie.
Daarnaast maken wij ons zorgen, dat dit soort situaties misschien vaker voorkomen. We stellen daarom voor dat u overgaat tot de instelling van een taskforce, zodat gezocht kan worden naar een oplossing die niet maanden op zich hoeft te laten wachten.

2 reacties op “Schriftelijke vragen ITH en PvdA over verwarde medebewoner

  1. De gemeente organiseert ook trainingen over Omgaan met Verward gedrag. Heb ik ook gevolgd. Heel nuttig. De belangrijkste boodschap is: niet escaleren met uniformen en autoritaire aanpak. Ik denk dat deze aanpak om daar in het openbaar zo de nadruk op te leggen ook averechts werkt. Beter is een bedachtzamere werkwijze!

  2. Jan, ITH is hier al vanaf eind vorig jaar mee bezig. Geen publiciteit gezocht. Maar na de zoveelste klacht, Anneke Dubbink had elders ook klachten gehoord, hebben de fracties van PvdA en ITH uiteindelijk schriftelijke vragen aan de burgemeester gesteld. Publiciteit is ook nuttig. Gemeenten doen te weinig tegen overlastgevers, aldus een artikel in dagblad Trouw van januari dit jaar. Het artikel van Maarten Venderbosch in het A.D. over de schriftelijke vragen van PvdA en ITH was keurig!

Geef een reactie