Uit het goede hout gesneden

Sinds kort ben ik toegetreden tot de actieve politiek van onze Gemeente.
lk deel u graag mijn overpeinzing over dit besluit.

De Gemeente telt plus minus 50.000 inwoners die de samenleving van ons mooi Houten vormen. Wij leven hier samen met elkaar en voor dat samenleven hebben wij moed nodig om dit zo goed te doen. Waarom moed zult u zich afvragen? Moed hebben we nodig om naar elkaar om te zien, om het werkelijk samen te doen (arm, rijk, groot klein, van hier of van daar).

Niet via een wet, die hebben we wel,  dat is de participatiewet. Daar zouden we ons gemakkelijk achter kunnen verschuilen, in kwesties die ons niet zo aanspreken. Maar via onze innerlijke weegschaal. Een weegschaal die harmonieus beweegt tussen hart en hoofd. Een weegschaal in balans. Niet die weegschaal van de kruidenier, want dan zijn we aan het kruidenieren en dat heeft niets te maken met de wens voor een goede samenleving.

Niet meer toestaan dat er inwoners zijn die op een houtje moeten bijten. Op welke manier dan ook. Maar het bevorderen van ons ware gemeenschapsgevoel.

Daar heb je dus moed, politieke moed voor nodig. ITH is onze plaatselijk politieke partij die heel dicht bij de mensen staat. En er ook voor ze wil zijn. Wij hebben vijf zetels in de gemeenteraad en laten onze stem regelmatig met rede horen. Luisterend naar zaken die er in ons Houten leven om vervolgens handelend op te treden verklaard onze ware aard.
Deze inzet van ITH heeft mij doen besluiten lid van deze fractie te worden. In de hoop dat velen zullen volgen.

Wilt u iets delen met ITH, maak dan gerust een praatje, de Inwonerspartij Toekomst Houten heeft altijd een luisterend oor.

Wees allen zeer gegroet, Marianne Coenen

Geef een reactie