Voorlopig geen einde overlast seniorencomplex Houten

Foto: Marjolein Thijse

Bewoners van een seniorencomplex ondervinden al geruime tijd ernstige hinder van een verwarde medebewoner. Midden in de nacht aanbellen, met deuren slaan of bonken op de muren is geen uitzondering. Daar is muziekdraaien bijgekomen.

Eind vorig jaar waren verhuurder en politie al op de hoogte. Maar de overlast bleef. Toen bewoners mij benaderden, heb ik de burgemeester hierop gewezen. In januari sprak hij de verwachting uit dat de bewuste bewoner binnen 2 à 3 maanden zou verhuizen naar een project begeleid wonen. Maar dat is tot op heden niet gebeurd.

Begin juli hebben PvdA, omdat die vergelijkbare gevallen kende, en Inwonerspartij ITH schriftelijke vragen aan de burgemeester gesteld. Daarbij werd vooral aangedrongen op een snelle oplossing. In het belang van de bewoners, maar ook van de persoon zelf.

De burgemeester heeft de vragen slechts ten dele beantwoord. Omdat het hier een individuele situatie betreft en omwille van de privacy, zo deelde hij mede. Privacy is een groot goed, maar wat te denken van de rust en veiligheid van de bewoners? Hoe lang moeten zij deze overlast nog ondergaan? De antwoorden bieden voor de bewoners voorlopig geen uitkomst.

Het voorstel van PvdA en ITH om een taskforce met betrokken instanties in te stellen, wijst de burgemeester af. Met een taskforce zou gezocht kunnen worden naar een oplossing die niet maanden op zich hoeft te laten wachten.

Deze week bezocht ik één van de bewoonsters. “Mijnheer Zandbergen, ik slaap geen nacht meer goed.” Een handgeschreven briefje met onzekere letters ontving ik kort daarop van haar. “is het een idee om de Nationale Ombudsman in te schakelen?”

Gerard Zandbergen
Fractievoorzitter ITH

1 reactie op “Voorlopig geen einde overlast seniorencomplex Houten

Geef een reactie