Wethouder krijgt deksel op de neus inzake kerstboomverbranding

Het huidige college van B&W wil in Houten de kerstbomenverbranding resoluut beëindigen en daarmee een mooie traditie voor jong en oud de nek omdraaien. Ondanks een petitie van ruim 350 inwoners wilde de wethouder van GroenLinks van niets weten. 

De ITH-fractie vindt dit onbegrijpelijk en de opstelling van de wethouder veel te rigide. “De kerstbomenverbranding mag niet doorgaan vanwege CO2-uitstoot en fijnstof, maar ondertussen geeft het college wel toestemming voor uitbreiding van grote afvalbedrijven die tot een veelvoud van uitstoot leiden.

Dit staat niet in verhouding tot elkaar”, aldus raadslid Willem Zandbergen. Bovendien heeft de wethouder de inwoners van Houten nauwelijks betrokken bij dit besluit.

Een motie van ITH, HA!, VVD en CDA dwingt de wethouder nu om in gesprek te gaan met inwoners en naar een variant te kijken, waarbij de kerstbomenverbranding toch door kan gaan. ITH dankt de indieners van de petitie voor dit initiatief.

1 reactie op “Wethouder krijgt deksel op de neus inzake kerstboomverbranding

  1. Je zult toch elke dag met de fiets over de Schalkwijksebrug moeten fietsen!! Lijkt mij niet prettig met zo’n bedrijf als Beelen. Over uitstoot van fijnstof gesproken. En de omliggende wijken met de bewoners die hier ook bloot aan staan. Dit is een dagelijks geheel en de verbranding van de kerstbomen eenmalig per jaar. Weer een mooi staaltje van democratie van de wethouder van groen links.

Geef een reactie